Update #08. Eind in zicht? Dit is nog maar het begin!

Ik heb 5 weken langen lang getraind op lokale Afrikaanse muziek, gespeeld met te gekke muzikanten, arrangementen gemaakt van mijn eigen werk, samen met lokale muzikanten uit verschillende Afrikaanse landen. Kortom er is keihard gewerkt aan mijn debuutalbum. Nu ben ik nog maar één week in Mozambique en nu ontdek ik dat er ontzettend veel gebeurd is en dat ik in een sneltreinvaart een hele hoop geleerd heb. Volgende week reis ik naar Johannesburg en Pretoria waar ik één week zal verblijven.

Voor één van de songs voor mijn album ben ik deze week de straat van Patrice Lumumba op gegaan met een Zoom recorder om het geluid van een groepje spelende kinderen vast te leggen. Ze stonden te springen om speciaal voor onze opnames  een potjes te voetballen. Het resultaat is op den duur terug te horen in de song ‘Los te laten’.

Terwijl de geluidstechnicus dezer dagen de opnames afmixt neem ik een kijkje in de werkplaats van Matchume. Hij werkt daar aan mbira’s en xitendé’s waarvoor hij onderdelen van lokale bewoners en familie aangeleverd krijgt. Zelf kweekt hij kalebassen in z’n tuin die dienen als klankkast voor bijvoorbeeld de xitendé en de timbila. Ik voel me erg aangetrokken tot de Afrikaanse klanken van de mbira en kon mijn duimen er niet van af houden. Resultaat: ik heb een custom made mbira van Matchume gekocht die mee gaat naar huis als trofee voor het album.

Vanmorgen stond ik om 04:30 op voor de fotoshoot van de albumcover. Waarom zo vroeg? Ja, dat is een vraag die bij mij ook meteen opkwam. Maar vanaf 5:00u komt hier de zon op en tussen 6:00u en 7:00u is de hoek van het zonlicht perfect voor de fotografen in de omgeving. Wáár de de foto’s precies zijn genomen, dát houd ik nog even geheim tot de release van het album 😉 De deadline voor de release is september 2017, maar wie weet!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 www.rosanasmussen.nl

Thema door Anders Norén